Директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим
Директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим / netinfo
Работодателите в област Кърджали изпитват остър глад от специалисти в различни сектори - шивачки, шлосери,стругари,строителни работници. Това съобщи на пресконференция директорът на Бюрото по труда в Кърджали Метин Хафъзсалим. По думите му „регистрираните лица те могат да задоволят този глад”.
Според  Хафъзсалим досега нито един IT-специалист не се е регистрирал в Бюрото по труда като безработен, а търсене от страна на работодатели има.
Директорът на Бюрото по труда в Кърджали съобщи, че на 28 септември се организира трудова борса , на която ще се представят 12 работодатели от различни браншове. От своя страна ние ще поканим регистрирани безработни, които като специалности ще бъдат адекватни на предлагането от работодателите”, каза Хафъзсалим. Той обобщи, че практиката на организирането на трудовите борси е най-ефективния начин безработните да си намерят работа, тъй като се виждат очи в очи с работодателите и двете страни в този процес могат да преценят своите интереси.
Хафъзсалим изнесе данни за равнището на безработица през месец август. По този показател Кърджали се нарежда на 15 място в страната като равнището на безработица в областта е 9 процента, при 5,6 на сто за страната. към 31 август броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Кърджали е 5 482, като спрямо предходния месец е отчетено намаление от 134 души, а в сравнение с м. 08.2017г. регистрираните безработни са с 1 152 по-малко /6 634 бр. за 08.2017г./