/ ПФК Арда
Министър-председателят Бойко Борисов е провел среща с ръководството на ПФК „Арда” - новакът в Ефбет лигата, по време на която президентът на клуба Петър Пешев го е запознал с проекта за подобрения на стадион „Арена Арда”, в това число и необходимостта от осветление.

Борисов се срещна с ръководството на футболен клуб „Арда“

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В срещата са участвали и старши треньорът на клуба Стамен Белчев и капитанът на отбора Иван Караджов.

Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може ПФК “Aрда” да играе домакински мачове в Първа лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура, е изтъкнал Пешев.  

Общинският съвет в Кърджали удостои ПФК „Арда 1924” с „Почетен знак златен” за влизането му в А група

По време на срещата е било бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за  изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК “Арда”, ръководството на клуба е поело ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта.

Министерството на финансите отпуска 500 000 лева за осветление на стадиона в Кърджали

Проектантите щели да представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов.

Според Пешев, срещата си поставяла за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа лига, като разходите ще се оптимизират максимално.