/ МВР
Пети контролно-пропускателен пункт е открит на територията на областния град на ханче „Байкал“, съобщиха от полицията.

530 души са под карантина в Кърджали, над 160 са пристигнали от Турция (ВИДЕО)

Проверки там са започнали вчера, а от днес контролът е в пълен обем. 3697 моторни превозни средства и 4430 пътници са преминали през последното денонощие на пунктовете в Кърджали.

102 са върнатите автомобила, чиито водачи са предприели пътуване без основателна причина. Съставените актове по Закона за здравето за нарушаване на противоепидемичните мерки са 42 за областта.

Мъж наруши карантината си, трима души излъгаха, за да преминат през КПП

За неспазено предписание на задължителна 14-дневна карантина е образувано досъдебно производство в РУ-Кърджали. 62-годишен мъж бил засечен в село Мъдрец и при проверката било установено, че е в период на карантина. 18 проверки са започнати по чл. 355, ал.2 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки.

10 от тях се извършват в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, след като е било установено разминаване в декларациите на жители на областта, преминавали пред КПП-тата.

Задържаха 22-годишен за притежание на марихуана на КПП „Глухар“

В документите било записано, че пътуването е  към работно място, а се оказало, че деклараторите са безработни. 8 проверки се извършват в Районните управления за случаи, свързани с неспазени правила в условията на извънредно положение.