Кърджалийски читалища участват в национален проект
Кърджалийски читалища участват в национален проект / netinfo

80 селски читалища от цялата страна, между които и две от община Кърджали – НЧ “Огнище” в с. Стремци и НЧ “ Христо Ботев” в с. Перперек, ще се утвърдят като информационни посредници между жителите и институциите, службите и организациите в тяхната община и област.

Фондация за развитие "Читалища" обяви конкурс по Програма "Читалищата – информационни посредници в селските райони", финансирана по проект на ПРООН и подкрепена от Министерството на културата на Република България, чрез който бяха избрани 60 читалища, регистрирани участници в Читалищната мрежа за развитие. Включени са и 20 читалища, които вече са работили по Проект "Читалища" и прилагат с успех информационно посредничество и сътрудничество с държавни, общински и неправителствени структури.

От област Кърджали кандидатстваха 11 читалища, но бяха одобрени само 2. На 3 и 4 ноември участниците от Южна България се събират в Чепеларе за уводен семинар, лектор ще бъде Камелия Чолакова. Обучението и утвърждаването на всички одобрени читалища ще се осъществява на етапи до декември 2007 г.