/ Павел Тенчев
Национална награда на името на своя патрон д-р Атанас Дафовски учреди болницата в Кърджали. Това стана на тържество по повод 100 години от рождението му, което се състоя в ресторант „Арпезос”.

Бизнесмен дари кърджалийската болница с помощни средства за 20 хил. лева

Националната награда на името на именития лекар ще се присъжда за принос в развитието на медицината и науката по време на кръгли годишнини и при определени поводи с решение на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали.

Трима са първите носители на наградата. Това са академик Богдан Петрунов, доц. д-р Андрей Кехайов и кърджалийският анестезиолог д-р Недялка Джангозова. Статуетките, дело на скулптура Емил Пенчев, бяха връчени от изпълнителния директор на болницата проф.д-р Тодор Черкезов, областния управител Никола Чанев, заместник-кмета Веселина Тихомирова и главния експерт в Министерството на здравеопазването Катя Паракозова.

По повод годишнината от рождението на д-р Атанас Дафовски днес преди обед академик д-р Богдан Петрунов изнесе лекция пред лекарската гилдия на тема „”Алергията - съвременно социално значимо заболяване”, а по-късно той, проф. д-р Тодор Черкезов, областният управител Никола Чанев, заместик-кметът Веселина Тихомирова, граждани на Кърджали поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на именития лекар в неговия дом.