С поднасяне на венци и цветя кърджалийци отбелязаха Деня на храборстта и Празник на БА.
С поднасяне на венци и цветя кърджалийци отбелязаха Деня на храборстта и Празник на БА. / Павел Тенчев
С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали кърджалийци отбеляза 6 май – Деня на храбростта и празника на Българската армия.  В тържествения ритуал с едноминутно мълчание и падане на колене те почетоха паметта на загиналите за свободата на България и родопския град.
Сред официалните лица на церемонията бяха заместник-кметовете на общината инж. Катя Митовска, Тунджай Шюкрю, заместник-областният управител Севда Камбурова, заместник-началникът на Военно окръжие-Кърджали майор Златко Белев, началника на военния клуб Ани Иванова.
От тяхно и от името на  кмета на община  Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на парламента Цвета Караянчева, евродепутатите от ЕНП, народния представител Адлен Шефкед, областния управител Никола Чанев , председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа, ОС на СОСЗР, на омбудсмана Расим Муса, политически партии, държавни институции и граждани бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на освободителите.
Слово за празника прочете заместник-началникът на Военното окръжие в Кърджали майор Златко Белев: „Кърджали е наследник на достолепните военни традиции, онаследени от военните формиравонаия на 10-та пехотна родопска дивизия и 17-та мото-стрелкова дивизия.  Нашия град е най-сполучливия демократичен аргумент пред обществото за мирно съжителство между различни религии и етноси, обединени от общото разбиране за основопагащите ценности на човешкото битие в днешния свят на предизвикателства и рискове. Народът обича армията си, а въоръжените сили са неговата здрава опора за справяне с тежки ситуации. Когато е трудно, народът разчита на армията си, а армията застава на страната на народа”, каза в словото си майор Белев.
Празника в Градската градина на Кърджали продължи с изпълнения на групи за фолклорни песни и танци при дома на културата, ОСК, СУ „Йордан Йовков”, Вокална група към СУ „П.Р. Славейков” и група „Тракийска младост” към НЧ „родопски фар”.