На преден план е отличеният в категорията „Личност на 2018“ Юлиян Банков заедно с колегите си от доброволното формирование в община Ардино.
На преден план е отличеният в категорията „Личност на 2018“ Юлиян Банков заедно с колегите си от доброволното формирование в община Ардино. / ОД на МВР
37-годишният Юлиян Банков от доброволното формирование към община Ардино беше отличен в категорията „Личност на 2018“ в конкурс, посветен на Международния ден на доброволеца, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Кърджали.
Инициативата е организирана от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националната асоциация на доброволците в България. Юлиян Банков е бил номинира от община Ардино и избран в конкуренция на доброволци от цялата страна.
Доброволното формирование в община Ардино е създадено през месец юли на 2016 г., а малко след това към екипа се присъединил и Банков, който е от село Жълтуша. Преминал е през двумесечен курс на първоначално основно обучение, след което активно участвал във всички дейности на формированието независимо от натоварената са работа като фермер.
Наградата ще му бъде вречена на ежегодния конкурс „Пожарникар на годината“.