библиотекари от Кърджали провокират съгражданите си към четене с "вървящ" флашмоб
библиотекари от Кърджали провокират съгражданите си към четене с "вървящ" флашмоб / Павел Тенчев
Библиотекари от Регионалната библиотека „Н.Й. Вапцаров” в Кърджали провокираха днес съгражданите си към четенето на книги като излязоха по улиците на Кърджали, всеки с разтворена книга в ръка. Нетрадиционният флашмоб е част от проявите посветени на “Маратона на четенето”, организирани от Регионалната библиотека.
Флашмобът се случи в центъра на Кърджали, в пешеходната зона пред театъра в областния център. Нетрадиционно библиотекари и читатели вървяха и четяха любими произведения, а  организираният от тях поход на вървящата книга бе съпроводен от учудените погледи на минувачите.
„Днешният ни флашмоб е провокация към кърджалийци, с идеята да предизвикаме интереса им към книгите. Подходихме нетрадиционно към жителите на града и се надяваме да имаме последователи”, коментира директорът на регионалната библиотека Уляна Ганева. По думите й целта е да се приобщят младите хора към това благородно и класическо занятие четенето. . Между другото Ганева припомни, че днес е  и последният от трите отворени дни за библиотеката, в който всеки посетител може да получи безплатна едногодишна читателска карта.
Тази вечер проявите  посветени на Маратона на четеното в библиотеката в Кърджали продължават с вечер, посветена на героите на Рик Риърсън – „В света на Пърси Джаксън” от 18,30 ч. в библиотеката.