Съдия Георги Милушев оглави Окръжният съд в Кърджали за втори мандат
Съдия Георги Милушев оглави Окръжният съд в Кърджали за втори мандат
92 процента от делата, гледани в съдебен район Кърджали през 2018 година са приключили в тримесечен срок, което е отличен показател, отчете пред журналисти председателят на Окръжния съд в Кърджали Георги Милушев.

Двама полицаи от Кърджали са отличени в инициативата „Достойните българи“

По думите му, за посочения период има общо намаление на първоинстанционните дела в сравнение с 2017 година. Той уточни, има голямо увеличение на гражданските дела и голямо намаление на наказателните. По думите му делата гледани през 2018 година в районните съдилища са общо 5444 като от тях 3265 са граждански и 2179 наказателни.

„За поредна година водещи са делата, свързани с транспортни нарушения, управление на автомобили след употреба на алкохол или наркотици, пътно-транспортни произшествия  причинили средни или тежки телесни повреди.

ОД на МВР в Кърджали с много добра оценка за работата си през 2018 г. от ръководството на министерството

За съжаление има и няколко смъртни случая”, коментира съдия Милушев. По думите му, на второ място по брой дела това са делата свързани с кражби и обири. Според него по-голямата част от тях се извършват от рецидивисти. „От 10 присъди 9 са извършени от лица, които имат поне по една кражба”, каза съдия Милушев.