Жителите на с.Джерман с подписка срещу изграждането на регионално депо
Жителите на с.Джерман с подписка срещу изграждането на регионално депо / Маргарита Петрова, Дарик радио

Жителите на село Джерман започват подписка срещу изграждане на депо за битови отпадъци в землището на населеното място. По време на общоселско събрание в селото беше избран инициативен комитет от 7 души, за председател беше определен Борислав Тасков. Освен жители на Джерман в подписката се очаква да се включат и живеещи в Грамаде, Блажиево и Усойка.

Подписката стартира още днес под надслов „Жителите на село Джерман казват „Не" на изграждането на регионално депо за битови отпадъци в м. Спротива, както и в останалите части на селото". Жителите на Джерман единодушно се обявиха против изграждането на депо, тъй като това ще замърси околната среда, а бъдещото депо не е на нужните отстояния.

Около 50 души присъстваха на общоселското събрание, а решението за обявяване срещу депото беше прието единодушно.

Инициативен комитет е в състав: председател Борислав Тасков, зам.председател Светослав Димитров и членове Володя Владимиров, инж. Кирил Борановски, Димитър Василев, отец Кирил Васев, и Венец Ангелов.

От Инициативният комитет настояват за среща с кмета на Дупница преди 17.07, вторник, когато градоначалникът свиква общоселско събрание на живущите в с. Джерман.