/ Дарик-Кюстендил
След голям заявителски интерес, е стартирала процедура по изработване на устройствени планове в кварталите Лозенски механи, Белия Камък, Гърлянски черешарник, Кандило и Хисарлъка, обяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов. По негова заповед обаче, процедурата се спира, защото са постъпили многобройните възражения от граждани.
 
“Оказа се, че има несъглашателства, дали само заради слабостите на фирмата, която работи или, заради съседски недоразумения, заповядах да се спре процедурата. Ще бъдат проведени общи събрания и ще действаме, както при санирането, или има цялостно съгласие на конкретните квартали и се стига до консенсус, или спираме процедурата и от тук нататък няма да притесняваме никой, което обаче ще създаде проблеми при бъдещо изграждане на инфраструктура”, коментира Петър Паунов.

Всички жители на посочените квартали ще бъдат поканени на тези общи събрания, по предварително обявен график, където всеки ще може да изрази забележките си.

“Ние не желаем да увреждаме ничии интерес, напротив - устройствените планове се правят, за да може да се инвестира и в подходяща инфраструктура и тези места да станат по- подходящи за живеене. Стремежът ни е да облагородяваме абсолютно всеки район”, каза още кметът на Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил