За първи път, шампионът и вицешампионът на България по спортен бридж са от Кюстендил
За първи път, шампионът и вицешампионът на България по спортен бридж са от Кюстендил / Дарик- Кюстендил,архив

Клуб по спортен бридж "Велбъжд- бридж" изпраща най- успешната си година. За първи път в историята на този спорт, републиканският шампион и вицешампионът са от Кюстендил.
Иво Велков е спортист №1 на клуб "Велбъжд- бридж" за 2014 г. Той е републикански шампион индивидуално от първенството в Бургас и зонален първенец с отбора на клуба, в състав: Иво Велков, Борислав Кръстев, Емилиян Гогев и Борил Добродолски от София .

№2 е Никола Абрашев- републикански вицешампион. Под №3 за 2014 година са Борислав Кръстев и Емилиян Гогев- с първо място от отборната надпревара на зоналното първенство.

За първи път, шампионът и вицешампионът на България по спортен бридж са от Кюстендил
netinfo

Първите организирани прояви по бридж в гр. Кюстендил започват през 80-те години на 20 век. Като основоположници на клубният бридж в гр. Кюстендил са старите играчи Иван Гълъбов, Иво Велков, Петър Цв. Петров, Георги Михалков, Асен Динчев, Георги Янакиев и покойните вече Валери Кръстев и Бойко Грозданов.

Председатели на бридж клуб "ВЕЛБЪЖД"гр. Кюстендил през годините са били: Иван Гълъбов, Иво Велков, Валери Йовчев, Петър Петров, д-р Димитър Стоянов и Емилиян Гогев.