Отключи историята на своя град
Отключи историята на своя град / РИМ - Кюстендил
Играта “Отключи историята на твоя град” ще бъде проведена за 9- ти път  в Кюстендил. За първи път ще има възможност разходката да се осъществи и с помощта на мобилното приложение за аудиогидове- izi.TRAVEL. За целта, съвместно с Анатоли Костов, е разработен интерактивен квест по обектите в града под Хисарлъка с въпросите от всички талони. Играта, както и Квестът, стартират в 10:00 часа на 18 май 2019 г., събота. Съдържанието е достъпно както за деца, така и за възрастни. Необходимо е единствено инсталиране на приложението izi.TRAVEL на мобилните телефони. 
Разходката започва с посещение на Римските терми и изложбената зала в джамия "Ахмед бей", където участниците получават първия талон от играта, а всеки следващ ще открият след правилно отговаряне на поставения въпрос. Целта е запознаване с историята на града чрез разглеждане на музейните експозиции и събиране на талони, които водят до „ключа“ за участие в томбола с награди.

Отключи историята на своя град
РИМ - Кюстендил
 

Начало на томбола с награди- 19:00 ч. в двора на музея. 
 
Вижте пълната програма за 18 май 2019 г., посветена на Европейската нощ на музеите:

Европейска нощ на музеите
РИМ - Кюстендил

10:00 ч. - 19:00 ч. Игра с томбола Отключи историята на своя град IX с посещение на музейни обекти и интерактивен квест в izi.TRAVEL 

17:30 ч. Изложба „Хераклея Синтика – история на проучванията“ в Къща музей „Димитър Пешев“, гостува Исторически музей - Петрич

Двора на музея

14:00 ч. - 17:00 ч. Изработване на съдове с грънчарско колело 
19:00 ч. Теглене на томболата от играта 
20:00 ч. Концерт с участието на ВГ „Алегра” към ОУ „Ильо Войвода”, ВГ „Калпазани” към ОУ „Паисий Хилендарски”, Елица Златанова и Рок група „Rusty Strings”
21:00 ч. Огнено шоу, гостува Театър на огъня и сенките

Всички музейни обекти ще работят до 20:00 ч., 

Археологическата зала "Асклепий" и зала "Стримон" с етнографската изложба "Багри от долините на Места и Струма" са с работно време до 1:00 ч. след полунощ.  
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил