Юношите старша възраст на Велбъжд пяха победно Кюстендилци са бразилци
Юношите старша възраст на Велбъжд пяха победно Кюстендилци са бразилци / Влади Владимиров

Юношите старша възраст на "Велбъжд" елиминираха "Септември"- София, с общ резултат 5:3 и имат шанс да играят в елитната група "U 19". Възпитаниците на треньора Анатоли Бачовски демонстрираха воля за победа, колективен дух и направиха невероятен обрат в двубоя.

Кюстендилци бяха загубили първата среща с 2:0 в София. Срещата на стадион "Осогово" започна с натиск на домакините, но гостите вкараха гол в 7- та минута и футболистите на "Велбъжд" трябваше да вкарат 4 гола, ако искат да продължат напред. Случи се, че и нещо повече- победа с 5:1. Феновете на стадион "Осогово" ликуваха, станали на крака, те изпратиха с викове "Браво" играчите, а те им се отблагодариха с "Велбъжд.....Велбъжд" и "Кюстендилци са бразилци".

В този мач имаше всичко- приятна за гледане игра, интрига, емоции, родителски спорове на трибуните....

Обратът започна от Милен Христов, който се разписа в 31- та минута. После двама от футболистите на "Септември" си вкараха автоголове, в 35- та- Владислав Атанасов и в 45- та- Митко Вучков, притиснати от футболистите на "Велбъжд". Напрежението през второто полувреме нарасна, но дойде времето на капитанът Жорж Георгиев, който направи мечтаното 4:1, с топовен изстрел от около 30 метра. Футболист на гостите бе изгонен, после провокира публиката с неприлични жестове. Окончателно точка на спора в този двубой сложи Атанас Пенков в последната минута, за 5:1.

Съставът на "Велбъжд": Цветелин Крумов, Даниел Боянов, Жорж Георгиев, Любиша Манолчов, Александър Георгиев, Милен Христов, Анатоли Иванов, Атанас Пенков, Александър Димитров, Виктор Анастасов, Калин Стоянов / Милен Йорданов, Костадин Куков, Николай Йорданов, Кристиян Георгиев, Мартин Мицов, Милен Кирилов /.