Водна полиция в Дупница, цената на водата няма да се увеличава
Водна полиция в Дупница, цената на водата няма да се увеличава / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Високите сметки за вода, които жителите на община Дупница са получили ще може да бъдат разсрочени до 1 година, каза управителят на ВиК- Дупница Илия Илиев. Само за две от селата Самораново и Бистрица неотчетеното количество вода е 50 000 кубика. Високите сметки се дължат на некоректно отчитане от повече от година, от страна на инкасаторите. Сметките не са завишени, заяви управителят на ВиК- Дупница Илия Илиев. Инкасаторите вече работят на ротационен принцип.
Назначена и т.нар „водна полиция" - два екипа, които да следят за незаконни отклонения. Те са на разпореждане само на управителя. За справяне с проблема с неплащане на вода в ромските махали е назначен един инкасатор от ромски произход, което улеснява комуникацията и събирането на вземанията.
На пресконференция, Илиев заяви намерението си- увеличение на цената на водата няма да има. В началото на 2014 година трябва да бъде готов бизнес планът и да бъде внесен в ДКЕВР. Управителят на ВиК коментира, че дупничани плащат една от най-ниските цени на водата.