Вицепремиерът Цветанов даде рамо на кмета Чимев и ГЕРБ-Дупница на рожден ден
Вицепремиерът Цветанов даде рамо на кмета Чимев и ГЕРБ-Дупница на рожден ден / Маргарита Петрова, Дарик радио

„Кметът на Дупница Методи Чимев започна мандата си в трудни финансови и икономически условия. Общината има много задължения и проблеми, които са се натрупвали с годините, но с помощта на депутатите и изпълнителната власт се търсят всякакви възможности, действително да се подпомогне община Дупница", това каза вицепремиерът Цветан Цветанов, който беше в града, по повод честването на 5- годишнината от учредяването на ГЕРБ-Дупница.

На честването присъстваха депутати, цялото общинско ръководство, областният управител и неговите заместници. Цветанов подчерта, че за Дупница и региона е важно, въпреки тежките икономически и финансови проблеми, да се изгражда инфраструктура, което ще доведе до разкриване на нови работни места, развитие на туризма и инвестиции.

Във връзка със зачестилите домови кражби, министър Цветанов коментира, че един от основните акценти в работата на Министерство на вътрешните работи е по-ефективна борба срещу конвенционалната престъпност, като в тази връзка МВР се стреми да осигури по-голям ресурс, който е необходим, за да се правят обходите по малките населени места. Министърът допълни, че е нужна и по- ефективна съдебната система. Като част от програмата за отбелязване на 5-годишнината на ГЕРБ- Дупница, в салона на ДТ "Невена Коканова" пяха и танцуваха децата от танцовата и музикална школи към читалище "Зора" и бе представена съвместната продукция на дупнишкия театър и Сатиричния театър-постановката "Г-н Балкански".