Кандидатът за евродепутат Велизар Енчев от БСП за България
Кандидатът за евродепутат Велизар Енчев от БСП за България / Иво Кирилов, Дарик Кюстендил
Кандидатът за евродепутат от листата на “БСП за България” Велизар Енчев се срещна с обществеността в Бобов дол и Кюстендил. Разговаря и със запасни офицери и сержанти.
 
“Това са избори за евродепутати, но по същество са- Вот на недоверие на правителството на ГЕРБ и т. нар. Обединени патриоти. От този вот зависи дали ще има извънредни парламентарни избори. За 10 години те показаха какво могат и по- точно,  какво не трябва да се прави. Бойко Борисов е заявил, че опозицията готви нов Костинброд на ГЕРБ, това е добра новина, защото Борисов се готви за загуба. От обиколките ми страната виждам два феномена- страх и увереност, че ГЕРБ ще бъде победен. Имам усещането че дори и негласуващите ще дадат своя глас, за да падне ГЕРБ от власт”, заяви в Кюстендил Велизар Енчев.

Кандидатът за евродепутат Велизар Енчев от БСП за България
Иво Кирилов, Дарик Кюстендил

Кандидатът за евродепутат обвини десните, консервативни правителства, които управляват ЕС, за напускането на съюза на Великобритания и се обяви за рестартиране на системата.
 
Коментирайки модела на избори в България и скандала Костинброд, Велизар Енчев бе категоричен:

Кандидатът за евродепутат Велизар Енчев от БСП за България
Иво Кирилов, Дарик Кюстендил
 

“Нов Костинброд, по скоро ГЕРБ ни готви такъв, с модела Пловдив- Иван Тотев и как се правят невалидни бюлетини, с модела Галиче и с докарване на избиратели. Готви ни се зала Универсиада 2012 година, когато над главите на преброителите стояха 2 народни представители от ГЕРБ. Надявам се нашите представители в избирателните комисии да са много добре подготвени и да не допуснат нова манипулация на вота. Аз винаги съм твърдял, че 2017 година ГЕРБ не спечели изборите, ГЕРБ открадна изборите, а БСП увеличи Парламентарната си група от 40 на 80 души. Съпротивата срещу ГЕРБ започна преди 2 години. Първата победа над ГЕРБ, която го отправи в политически нокдаун бе избора на Румен Радев за президент срещу Цецка Цачева. Аз се надявам този път да бъде вторият удар, който ще ги изпрати в политически нокаут”.
 
“БСП за България” е с №18 в бюлетината!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
Дарик- Кюстендил