Ученици от Кюстендил с награди от пожарникарския конкурс С очите си видях бедата
Ученици от Кюстендил с награди от пожарникарския конкурс С очите си видях бедата / ГДПБЗН

Ученикът на Спортно училище „Васил Левски" в Кюстендил Мартин Боянов спечели първа награда от Годишния национален конкурс "С очите си видях бедата", който се организира съвместно от ГД на ПБЗН и МОН по календара за Извънкласните и извънучилищни дейности.
11- годишният Мартин Боянов е отличен в трета категория на втора възрастова група. Третото място в тази група е за Владислав Даков също от Кюстендил. 16- годишният Димитър Левонов заслужи трета награда в трета възрастова група, 3- та категория.
В тазгодишното издание на конкурса до националния етап достигнаха 432 творби, които са израз на придобитите, от младите таланти, знания и изградена култура за защита при бедствия през етапите на обучение от детската градина до завършване на средно образование.
Национално жури под председателството на главен асистент Валери Василев от Националната художествена академия и членове от Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров", Националния дворец на децата, както и от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", излъчи 27 победители от всички категории и възрастови групи. Всички те получиха грамоти от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов и предметни награди, осигурени от ГДПБЗН.
Наградените творби от всички категории бяха експонирани на международната конференция на тема „Изграждане на култура за превенция сред децата и подрастващите", домакин на която през месец декември в гр. София бе Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита населението".