/ netinfo
Следващият петък на свое заседание ОбС Дупница ще гласува започване на процедура по избор на управител на общинската болница в Дупница.
Конкурсът за управител на МБАЛ „Св Иван Рилски“ ще се проведе на 12 юли. Той ще бъде обявен след 23 юни, тогава ОбС Дупница се събира на редовно заседание и трябва да вземе решение за старт на процедурата. Вносител е председателят на ОбС Емил Гущеров. Доц. Димитър Недин беше избран за временно изпълняващ длъжността управител до провеждане на конкурс. Договора за възлагане на управлението е сключен на 9 май тази година, а конкурса трябва да се проведе не по-късно от 90 дни от датата на сключване на договора.
Като теми предмет на събеседването с кандидатите ще залегне
перспективи за развитието на лечебното заведение до 2020 година, конкретни мерки за финансова стабилизация на дружеството, повишаване качеството на медицинското обслужване, както и приоритети за бъдещото развитие.
Комисията по избор ще бъде 5 членна.
Припомням, че при проведения преди няколко месеца конкурс длъжността спечели д-р Владислав Миков, който обаче подаде оставка малко повече от два месеца, след като беше избран.