Стоян Стоилов: Пароли не се раздават по коридори
Стоян Стоилов: Пароли не се раздават по коридори / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Стоян Стоилов
56839
Стоян Стоилов
  • Стоян Стоилов

Председателят на ОС- Кюстендил Стоян Стоилов свиква сесия на 11- ти октомври. С писмо до кмета Петър Паунов той иска възстановяването на Елена Манчева, като технически секретар.

„Техническият секретар не изпълнява само функциите- „секретарка". Това е човек с компютърна грамотност, който подготвя безхартиените заседания на ОС, системата не е толкова проста. Стана ми чудно, че хората се опитват да омаловажават труда на другите, с реплики от типа- Ако не може да си напише протокола, да ходя аз да го напиша. Отправил съм предложение до г- н Паунов да бъде възстановена Елена Манчева. Считам, че председателят на ОС има право да си избере екипа, с който да работи. Кметът може да я освободи, но аз не съм правил такова предложение. Да се възстанови Елена Манчева за да заработи нормално ОС", коментира Стоян Стоилов. Той допълни, че IT- специалисти от общината са му предложили миналия вторник нова парола за компютъра, но това е станало в коридорите на общината.

„Така не се разнася парола. ПИН- кода за дебитните карти се дава в запечатан плик, а не по коридорите в банките. Единственото, което г- н кмета успя да направи е да ме забави за протокола и заверяване на решенията от извънредната сесия. Те бяха изпратени до Областна управа, общинска администрация и прокуратурата", заяви председателят на ОС.

Стоян Стоилов изрази надежда, че общинска администрация ще му окаже необходимото съдействие, както е по закон. "Дори и г- н Паунов да не назначи лице, което да подпомага действията на ОС, се надявам общинска администрация да ми помогне да организираме сесията и да разгледаме проекта за бюджет за 2012 година", коментира Столиов.

На 28- ми септември изтича срока за преразглеждане на двете върнати от областния управител решения и 9- те върнати от кмета. Сесия няма да има, така че двамата могат да се обърнат към Административния съд.