/ netinfo
На пресконференция в Дупница, бившият кмет Първан Дангов заяви, че управляващите застрашават живота на жителите на общината, а като пример посочи инцидент от снощи, при който 9- годишно дете е пострадало при падане с колело в открита шахта, в района на Спешния център. За щастие детето не е наранено сериозно, на помощ са се притекли хора от близкия блок №3.

Първан Дангов внася сигнал в прокуратурата срещу изпълняващия длъжността директор на ОДБХ

Дангов продължава да пита кметския екип.
В новата серия от въпроси, той пита: кога ще бъде рехабилитирана ул. “Кокиче” и района около Градската градина, и какво бедствие трябва да стане, за да дойде отново външния министър Валентин Радев?

Уволняват дисциплинарно Първан Дангов. Той ще обжалва

Към министъра бе зададен друг отворен въпрос:
“Дали община Дупница е финансирана от Комисията по бедствия и аварии през 2104г. за изграждане на подпорна стена на пътя Дяково – Кременик? Бяха ли отпуснати тогава пари, които ги няма, но са отчетени като разходвани и не стои ли Гущеров /това е предположение/ зад тази политическа афера?”.

Дангов пита още: Вярно ли е, че почистването на р. Джерман, в района на Наковия мост е било възложено на Апостол Чакалов-Тоци, а сумата е 150 000 лв. Освен това Дангов пита как е избрана фирмата и кмета доволен ли е от работата й?


Първан Дангов иска оставките на кмета на Дупница и екипа му

Поставени бяха и въпросите:
Включена ли е община Дупница в списъка с общините, които получиха допълнителни бюджетни трансфери от правителството за инфраструктурни ремонти и ако не е, защо? Вярно ли е, че зад фирмата за сметосъбиране в Дупница стои Ивайло Константинов?”.

Според бившият кмета на Дупница Първан Дангов, РУП-Дупница трябва да изпълни правомощията си съгласно чл. 165 от Закона за движение по пътищата и да затвори за движение улици като “Георги Икономов” /бивша Бригадирска”/, за да се предотвратят пътни инциденти.
Дарик- Кюстендил