/ iStock
Със свои решения Софийският апелативен съд (САС) и Върховният касационен съд (ВКС) България се произнесоха по постъпилите жалби на подсъдимите и частните обвинители срещу присъдата на Окръжен съд – Кюстендил по делото за убийството на Николай Радев, извършено през 2014 г. в Дупница.

Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил. Горните инстанции измениха присъдата на Окръжен съд – Кюстендил, с която тримата подсъдими., бяха признати за виновни по повдигнатите срещу тях обвинения, като бяха определени окончателни наказания "лишаване от свобода".

Д-р Николай Карастянов като извършител на умишлено убийство е определено наказание в размер на 4 години, което да бъде изтърпяно при режим общ. На брат му Иван и баща му Владимир Карастянов като негови помагачи са определени наказания от по 3 години, като първият от тях следва да изтърпи при режим "общ", а за вторият е определен изпитателен срок от 5 години.

Припомня ме, че Николай Радев, известен с прозвището Отвертката и като един от охранителите на т.нар. братя Галеви, беше убит на 11 март 2014 година в заведение в Дупница. Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, дъщеря на стоматолога
Николай Карастоянов, един от осъдените. Присъди получиха и синовете му - Николай и Иван.

Николай Радев почина след скандал с близките на момичето, в резултат на което е получил прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, станала причина за смъртта му. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня