/ Община Дупница
Втора среща с превозвачите от транспорта се проведе в сградата на Община Дупница. Темата на разговорите бе ползването на автогарата в Дупница и уточняване на договороните отношения с тях за ползването й.

Кметът на Дупница връчи официално ключовете от 4-те нови автобуси, които ще обслужват линия №5 в града

На срещата присъстваха и заместник кметовете Олга Китанова и Крум Милев, експерти от отдел "Транспорт" към Община Дупница, както и Управителят на "Дупница Транс" Георги Зарев.

С множество подобрения е вече автогарата в Дупница

"Вървим към сключване на договор с превозвачите, тъй като гледаме в една посока. Има разбирателство и от двете страни и въпрос на малко време е да бъдат споразуменията официализирани, след като доуточним някои подробности. Автогарата в Дупница е вече категоризирана от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", обясни Милев.

Съветниците в Дупница ще гласуват теглене на общински дълг за изпълнението на „Интегриран градски транспорт на град Дупница”

Голям е интересът от желаещи да започнат работа като оператори на пропусквателен режим на автогарата и шофьори за новата автобусна линия 5, която ще тръгне в края на другия месец.

Срокът за подаване на документи изтича в края на тази седмица, след което ще бъде направен и подбор.