Подкрепа за лечението на Йоана от Дупница и Сапарева баня
Подкрепа за лечението на Йоана от Дупница и Сапарева баня / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Над 13 000 лв. са събрани досега от благотворителните инициативи в подкрепа на Йоана Ковачева. В тази сума не са включени отпуснатите средства от общините Дупница и Сапарева баня, не са събрани и всички кутии, разположени в различни търговски обекти. На рождения ден на Йоана, специални гости на празника й бяха граждани, съпричастни към битката й с тежкото заболяване. Само за няколко седмици, хората показаха, че са съпричастни и склонни да помагат, тогава когато каузата заслужава. Хора от целия регион вдъхнаха надежда на 16 годишната Йоана и нейното семейство. Момичето е с диагноза „дистония". Нейните приятели и съученици от гимназия „Христо Ботев" подеха кампания, за да помогнат не само със средства, но и морално. В концерта в Спортната зала се включиха фолклорни състави, вокални групи и различни танцови формации.


Майката на Йоана, Диана Ковачева сподели, че вече имат насрочена дата за консултация в клиника в Хановер при проф. Краус, на 5 юли. Там специалистите трябва да потвърдят или отхвърлят диагнозата.
Диана допълни, че не е очаквала такава силна подкрепа, но сега виждайки, че хората откликват изказа голямата си благодарност, не само заради средствата, но и заради моралната подкрепа и цялата положителна енергия. Благотворителен концерт за Йоана имат и няколко рок банди.
На борбената Йоана, късмет и успех!
Същевременно ОбС Дупница отпусна 2000 лв. за лечението на Йоана. Съветниците също ще се включат с лични средства в благородната кауза.
В подкрепа на младото момиче се включи и община Сапарева баня, там ОбС гласува 1000 лв., а кмета на общината призова съветниците и служителите в ОбА също да дарят средства.