Починаха Богомил Андонов и Методи Димитров
Починаха Богомил Андонов и Методи Димитров / netinfo

Починаха още двама от спортните деятели на Кюстендил - Богомил Андонов и Методи Димитров. Вечна им памет!

Международният майстор по шахмат Богомил Андонов е роден на 18 март 1959 г. в Кюстендил. С шахмат се занимава от 6-годишен, а в състезания участва от 1973 г. Многократен градски и окръжен шампион за юноши и мъже. Майстор на спорта е от 1980 г. Участва на Олимпиадата в Дубай, където се представя добре и допринася за класирането на отбора на 6-то място, припомня сайта на Българската федерация по шахмат.

С отбора на България е балкански шампион от Балканиадата в София, като показва най-добър резултат от българските шахматисти. Негови възпитаници са Николай Милчев, Велислав Куков, Стефи Бедникова, Андрей Куков и др.

През 2004 г. печели открития шампионат на Сърбия и Черна Гора в Обреновац с покрит гросмайсторски бал. Победител с втори бал е и на турнира в Ница през 2006 г.

Погребението е утре от 13.00 ч.

Методи Димитров е роден 1943 г. Тренира баскетбол и футбол. Работи във ФК "Велбъжд" и като диктор на стадион "Осогово", по време на мачовете от "А" футболната група на България. През последните години бе треньор в детско- юношеските гарнитури на баскетболен клуб "Велбъжд 2002".

Погребението е утре от 14.00 ч.