Планинският водач Стефан Иванов чества 80- годишен юбилей
Планинският водач Стефан Иванов чества 80- годишен юбилей / Дарик- Кюстендил

80-годишен юбилей чества планинският водач Стефан Иванов, в компанията на много приятели и гости, в залата на Килийното училище в Кюстендил. Организатор бе читалище "Асклепион".

„Всички знаем неговата неизчерпаема енергия, желанието му да продължава да броди по пътищата и пътеките на родината, да вербува за благородната кауза на туризма все повече и особено млади хора, и винаги да бъде в бодро младежко настроение", каза председателят на читалището Виолета Атанасова. Туристическият хор „Осоговско ехо", с ръководител Димитър Цветков поздрави юбиляра. Стефан Иванов и Георги Чолаков са основателите на хора през 1963 г.

По предложение на кмета на община Невестино инж. Димитър Стаменков, майсторът на спорта Стефан Иванов е удостоен със званието „Почетен гражданин". Зам.-кметът на община Кюстендил Надя Каратова връчи на юбиляра почетния знак на общината и поздравително писмо от кмета Петър Паунов.

„Като ръководител на Клуба за културен и еко туризъм при читалище „Асклепион", само за последните три-четири години, Стефан Иванов преведе през десетки нестандартни маршрути стотици хора от различни поколения, пред които разкри неподозирани красоти на българската природа. Където и да върви, в каквито и ситуации да попада, усмивката не слиза от лицето му, а душата му винаги е готова за песни, танци, приятелство, и разбира се- за нови и нови пътешествия", допълни Виолета Атанасова.