Пламен Галев и Пламен Соколов в диалог кой на кого
Пламен Галев и Пламен Соколов в диалог кой на кого / netinfo

Над 200 обаждания по телефона от непознати номера са получили на телефоните си бившият кмет на община Дупница Пламен Соколов и съпругата му, през 1998 година. Бяхме заплашвани, че синът ни ще бъде убит и тялото му хвърлено пред вратата, заяви пред съда Соколов. Той даде показания по делото срещу "братя Галеви" и 5- та им приближени.

Соколов каза, че като лекар е лекувал много хора, които са идвали при него, "белези от огнестрелно оръжие или удари от приклад" и, които по- късно са се отказвали от думите си, като са твърдели, че това са битови травми.

Бившият кмет на Дупница благодари на Пламен Галев, че му е помогнал да се оневини по разследване за отклоняване на средства от Фонд бедствия и аварии, като го е завел при негов приятел в Апелативна прокуратура. Галев отрече да е имало подобна среща и на свой ред попита Соколов- не му ли е искал като кмет 5 000 лв. за да му запази пицарията в града.

 Пламен Соколов определи "братя Галеви" като "влиятелни хора".

Кметът на Дупница Атанас Янев и председателят на ОС Явор Тодоров коментираха пред съда работата на Консултативния съвет към общината. И двамата посочиха, че той е функционирал още по времето на предишния мандат. Що се отнася до срещите на Пламен Галев и Ангел Христов с граждани в общината, Янев каза, че пропускателния режим в сградата на общината е либерален.