Кметът на Кюстендил Петър Паунов на общественото обсъждане на Бюджет 2019
Кметът на Кюстендил Петър Паунов на общественото обсъждане на Бюджет 2019 / Влади Владимиров
Кметът Петър Паунов за приоритетите в Бюджет 2019
100307
Кметът Петър Паунов за приоритетите в Бюджет 2019
  • Кметът Петър Паунов за приоритетите в Бюджет 2019
Въвеждане в експлоатация на Медико- балнеоложкия комплекс / ниското тяло на бившия Партиен дом / е един от приоритетите на Община Кюстендил за 2019 година. Предвидени в бюджета са над 1 млн. лв., съобщи кметът Петър Паунов по време на публичното обсъждане на Бюджет 2019. Той очаква комплекса да заработи до Празника на Черешата, ако процедурите на ЧЕЗ и Приемателните комисии приключат.

„Кюстендил предлага вече туристически продукт, който не разочарова гостите си. Бизнесът в сектора се обедини и вече се мисли за по- сериозна реклама на туристическите дадености, които имаме. Кюстендил вече има стил в туризма, както в образованието, културата и спорта, където очакваме откриването на новата закрита лекоатлетическа писта”, коментира кметът Петър Паунов.

На въпрос на Дарик за потенциалната инвестиция в бившето военно поделение, той отговори: „Предстоят срещи- разговори с Бобокови.  Не искам да коментирам хипотези”.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов на общественото обсъждане на Бюджет 2019
Влади Владимиров

Кметът на Община Кюстендил нарече Бюджет 2019- Бюджет на стабилността. „Община Кюстендил е изключително предвидим партньор, който представя изключително качествена услуга на нашите съграждани. Образованието винаги е било наш приоритет. Предвидени са ремонти в мрежата за минерална вода, като ще се изгради нов централен резервоар. Продължава и благоустрояването на реката, при плажа, тази част от която не бе включена по проекта по ОП Региони в растеж. Предстои работата за реконструкция на сметището в Радловци”, заяви на общественото обсъждане кметът Петър Паунов.

Община Кюстендил очаква и допълнително финансиране, като община отличник по ОП Региони в растеж, като със средствата ще се благоустрои един от кварталите в града и ще се санират сгради от сферата на образованието.

Очаква се през 2019 година да започне и санирането на сградата на театъра.
 
 
Дарик- Кюстендил