Кюстендил
Кюстендил
Отлични резултати са постигнали учениците явили се на теста за общински стипендии в Кюстендил. От явили се 66 ученици 53 ще получат награда, защото са искарали над 30 точки от максимален брой 36. Днес комисия от община Кюстендил разсекрети имената на победителите. 
„Толкова наградени се случва за първи път.Този резултат говори за едно израстване , за една зрялост на нашите ученици. Те имат активна гражданска позиция, която могат да я формулират, да я аргументират и докажат защо е такава.Резултатите са изключително добри тази година”, заяви началникът на отдел „Образование и наука“ в община Кюстендил Нели Петкова.

На тазгодишния тест, проведен на 1.07.2019г., са се явили  66 ученици, разпределени в две възрастови групи – VІІІ и ІХ, Х и ХІ клас. Стипендиите, осигурени от бюджета на Община Кюстендил, са между 50 и 500 лева.
Максимален брой от 36 точки са постигнали по един ученик от всяка възрастова група. Това са при ученици VІІІ и ІХ клас- Йоана Цонева от 9 клас на ПМГ „Емануил Иванов”. При по- големите с максималният брой е Дебора Анева от 10 клас на ЕГ „Д-р Петър Берон”.
Един ученик е постигнал 35 точки и това е Йоана Кискимова от 8 клас от ПМГ.

Трима са учениците постигнали 34 точки. Това са Калоян Димитров от 9 клас на ПМГ, Виктория Нешева от 10 клас на ЕГ и Сияна Серафимова от 11 клас на ЕГ.
Всички 53- ма ученици ще бъдат наградени в началото на месец септември.