Дупница
Дупница
С издигане на знамето на Майските празници на културата започна 42-то им издание. Честта да вдигнат знамето беше на Представителен фолклорен състав „Зора”, които след това имаха и участие в програмата. 

Дупница



„Запазването на идентичността на дупничанина ще продължи да ни отличава като уникални и неповторими сред останалите. Дупница е бил, е и ще бъде огнище от българското възраждане, младите ще търсят в следващите дни къс от родното огнище, от културата на дедите ни, помнейки завета на Христаки Павлович”. Това казана откриването кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

Дупница



Празникът продължи с „Оскарите в музиката” концерт-спектакъл на Милица Гладнишка и Филип Аврамов с „Държавна опера” – Бургас. В събота програмата продължава с Европейска нощ на музеите, като началото е 17 часа в залата на Исторически музей, в 18 часа в салона на ОбДТ „Невена Коканова” е концерта на деца от „Музикална работилничка” с ръководител Яна Чинова. В неделя в 10 часа в Спортната зала започва турнир по спортни танци „Фантастик Данс 2019”, в 18 часа на пл. Свобода „Дупница пее и танцува” – концерт на самодейни състави от община Дупница.

Дупница