Огнян Атанасов
Огнян Атанасов / Влади Владимиров
Общинският съветник инж. Огнян Атанасов излезе с призив- молба към собствениците на местния телевизионен канал ТВ Запад, да преразгледат решението си за закриването му.

“По неофициална информация към момента, от 01.01.2018 г. ще бъде закрит местният телевизионен канал- ТВ Запад, който отразява новините от Югозападна България. Това е частен канал и ние не можем да се месим в политиката му, но като гражданин и общински съветник искам да помоля собствениците му да преосмислят решението си. Трябва да се вземе предвид и мнението на абонатите. Това е единственият телевизионен канал в областта”, коментира Огнян Атанасов.

Той даде пример със селата в община Кюстендил, които се информират за случващото се в региона от този канал. Кметовете на Ябълково, Жабокрът, Копиловци, Николичевци, Гирчевци, Жиленци и други населени места са започнали подписки в защита на телевизионния канал.

Подписка инициирана от общинския съветник ще върви и в Кюстендил, като едно от местата, където може да се намери е читалище „Братство 1869”. Абонатите на ТВ Запад могат да изразят мнението си и в Книгата за похвали и оплаквания, на касите на кабелния оператор.

“Аз като потребител преподписах договора си с този оператор преди месец, но ако знаех, че предстои закриване на местния канал, щях да се размисля, защото има и други доставчици, които предлагат телевизия с интернет”, заяви още инж. Атанасов.
 
Дарик- Кюстендил