Общинските търговски дружества Хигия и ДДД в Кюстендил отчитат печалби
Общинските търговски дружества Хигия и ДДД в Кюстендил отчитат печалби / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Общинското търговско дружество "Хигия", което стопанисва градската, Чифте баня в Кюстендил, отчита печалба от 1 272 лв. за 2015 година. В отчета му пише, че "дружеството не е в особено стабилно финансово състояние, но успява да се справя финансово". Счетоводната печалба спрямо 2014 г. е 3 232 лв.
Нетна печалба от 622, 03 лв. за 2015 година отчита другото 100% общинско, търговско дружество- ДДД. То е с капитал от 36 000 лв. и е платежоспособно.
Общинските съветници ще се запознаят и ще гласуват отчетите на двете дружества на сесия на 31 март. В дневният й ред към момента са включени 25 докладни, каза председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Той анонсира докладни свързани с проекта за реконструкция на спортен комплекс "Осогово" и получаването на лиценз от Министерството на туризма за предвидения Туристически информационен център на пл. "Велбъжд".
Има заявен инвеститорски интерес за получаване на концесия на язовира в село Граница, както и към получаване под аренда на общинска земя за овощни градини в селата Горановци, Берсин, Ябълково и Полетинци.