/ netinfo
Общински съветници направиха предложения за организация на движението  в Кюстендил до транспортната комисия. Димитър Велинов попита на какъв етап е предложението на групата ПП „Зелена Партия"  за поставяне на пешеходни светофари на три места на ул. „Цар Освободител”.

”Безспорно улицата е най- натоварената в града, видя се и по време на празниците, задръстванията бяха огромни”, заяви Велинов.

„Призовавам всички колеги общински съветници да отправят предложенията си до комисията да края на месеца. Пешеходните светофари не смятам, че ще решат проблема, защото положението ще е същото като с пешеходците, те се включват при натискане.

Може би по-добрият вариант е да се използват алтернативни маршрути”, коментира  председателят на комисията по транспорт и безопасност на движението Георги Джоглев. Той каза още, че ще бъде променена светофарната уредба на Женския мост, където е малък периода за минаване на пешеходците.

Общинският съветник д-р Валери Томов алармира за необходимостта ат регулация на движението на кръстовището на улиците ”Цар Освободител” и „Даскал Дамаскин”.

„Няма никаква видимост за целия поток от коли, които слизат от ”Герена” и болницата за ляв завой, на кръстовището има няколко магазина и постоянно има спрели коли. Бях свидетел как линейка чака 10 минути, за да премине. Може би трябва да се сложи изкуствена неравност там”, коментира д-р Томов.
 
Дарик- Кюстендил