/ Маргарита Петрова
В Дупница започна великденската работилница. Днес над 60 деца изработваха украса за празничната маса. С помощта на Мария Анастасова от дупнишки детски център, децата изработиха великденски зайчета. Утре ще продължат работа с Камелия Василиева от ЦОП „За да има щастие в детските очи“, а в сряда с Анита Богословова от ЦОП Дупница.

С тях също ще изработват различни украси. В четвъртък ще бъде спазена традицията и децата ще боядисват яйца, като етнографът от Историческия музей Дупница, Десислава Атанасова ще запознае децата с дупнишката шевица, а те ще опитат да я претворят върху яйцата.

Великденска работилница
Маргарита Петрова

При хубаво време това занимание ще се проведе на открито. Празничното настроение ще допълнят талантливите изпълнители от ВС „АртПоп“, с ръководител Таня Камбурова, които са подготвили концерт, който започва в 11 часа на фонтаните на пл. Свобода.

Заниманията от работилницата се провеждат всеки ден до 5 април включително от 10:00 часа, на партерната зала в сградата на община Дупница. Дейностите в арт работилниците са безплатни, а материалите са осигурени от МКБПМН, от децата се очаква само присъствие и въображение.
Дарик- Кюстендил