Кюстендил
Кюстендил / netinfo
Своята 11- годишнина отбеляза уникалното за страната национално сдружение "Клуб Иване, Иване". Клубът е учреден в град Кюстендил и освен жители на града и общината в него членуват Ивановци от цялата страна, а вече и от съседните Сърбия и Македония, както и от Русия. 147 са вече членовете му, като най- младият е на 10 години. Клубът е единственото Сдружение в България на всички, които носят това име и неговите производни.Част от членовете на клуба отбелязаха в Кюстендил Ивановден по стар стил. Сред гостите бе и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Кюстендил
netinfo



Според един от учредителите на клуба Иван Андонов това е един пример, как може обединени да се преодоляват трудности и да се прави живота по-лек.
“Ползите от него са много, защото това е единствения ден в годината когато съумяваме толкова много Ивановци да се съберем на едно място. Знаете, че винаги има какво да си кажат хората, винаги има какво да споделят, да намерят някои нови идеи, някои нови възможности за работа, така че наистина една много приятелска атмосфера, много приятелска среща, още повече че в бита на българите се е съхранило това хората с еднакви имена да се поддържат, заяви Иван Андонов.

Кюстендил
netinfo


По време на тазгодишната церемония бяха приети и 7 нови членове. На събитието бе проведена благотворителна кампания за подпомагане на даровити деца, които носят това име.

Кюстендил
netinfo