иван андонов
иван андонов / netinfo
Началото на Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка 2017” в Кюстендил обяви председателят на Читалище „Братство” Иван Андонов.

„За 11 поред  година прави читалището тази инициатива.Днес официално обявяваме и старта на конкурса за картичка, сурвачка, приказка и стихотворение на коледна тематика.Конкурсът през годините набра голям авторитет и през последните 3,4 години то обявяваме на областно ниво, така че в него да могат да участват деца от всичките 9 общини.

Както всяка година, така и сега в програмата сме заложили много и различни събития.Ще има театрални представления, музика, наблегнали сме на фолклора, традициите и обичаите от Игнажден до Сурва, обърнали сме внимание и на класическата музика.

Конкурс за картичка, картина, сурвачка, приказка и стихотворение на тема „Коледа”

Ще има концерт „Шедьоври на класическата музика”, в който ще участват и изпълнители от София.Предвидили сме и вечер на поезията, ще бъдат представени и две нови книги.Почти всяка вечер в читалището ще има различни мероприятия, като се стремим да задоволим всички вкусове и не на последно място да допринесем за доброто настроение на всички деца, граждани и гости на града.

И тази година дядо Коледа избра Кюстендил и читалището за свое място и започна от днес Работилницата на Дядо Коледа .Това показва, че кюстендилските деца са сред най- послушните”, заяви Иван Андонов.