Магистрала „Струма” остава затворена (ВИДЕО)

АПИ поиска прокуратурата да провери собственика на цеха, чийто отпадъци се запалиха до АМ "Струма"

АПИ поиска прокуратурата да провери собственика на цеха, чийто отпадъци се запалиха до АМ "Струма"
Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни.

Образувано е досъдебно производство за възникналия пожар в района на фирма "Феникс-Ресурс"

Екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенция „Пътна инфраструктура“ и на строителя направиха оглед на съоръжението, което беше обхваното от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август. Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

АПИ внася сигнал в прокуратурата във връзка с пожара край Дупница

От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопастността на движение е задължително спиране на трафика.

Остава частичното бедствено положение в Дупница заради големия пожар

Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

Частично бедствено положение за община Дупница

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.
 
Втори огромен пожар край Дупница (ВИДЕО)

Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе сигнал в Районна прокуратура-Дупница срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ „Струма“ при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци. В сервитута на пътя, включващ според Закона за пътищата проекцията на съоръжението плюс два метра ограничителни ивици от двете му страни, е забранено депонирането на отпадъци.
 
Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Гори борова гора в Дупница (СНИМКИ)

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут, информират от АПИ.