Кърпят дупките по пътя в Конявската планина
Кърпят дупките по пътя в Конявската планина / Иво Кирилов

В ход е ремонт на пътя Кюстендил- София, на територията на Конявската планина. Екипи на консорциума "Пътно поддържане" извършват изкърпване на дупките, в участък от  село Цървеняно до края на Кюстендилска област. Изцяло се преасфалтира острия завой, преди разклона за връх "Виден".

Кърпят дупките по пътя в Конявската планина
netinfo

Ремонтът е с цел подготовка за есенно- зимните условия и се извършва по решение на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха за Дарик от Областна пътно управление.

"Прави се изкърпване на дупки, запълване на пукнатини и фуги, поставят се пътни знаци и еластична ограда и дано времето да позволи да положим и вертикалната маркировка", каза директорът Юлияна Божилова. От пътната агенция са предприели необходимите мерки да информират фирмата- изпълнител на проекта за ЛОТ 9, че договора с нея е изтекъл.

Юлияна Божилова допълни за Дарик, че се търсят варианти за включване на втория участък по проекта за финансиране по програма "Транзитни пътища 5". Това означава поставяне на последния- износващ слой асфалт и трета лента на определени участъци в Конявската планина. Директорът на Областна пътно управление- Кюстендил изрази надежда, че ремонта може да започне до края на следващата, 2012 година.

Кърпят дупките по пътя в Конявската планина
netinfo