Кметът на Бобов дол върна на ОС и актуализирания бюджет, за да не затваря детски градини
Кметът на Бобов дол върна на ОС и актуализирания бюджет, за да не затваря детски градини / Влади Владимиров, архив

Кметът на община Бобов дол Грети Алексова върна за ново обсъждане в Общинския съвет актуализирания бюджет, като незаконосъобразен и нецелесъобразен.

"Беше внесен от съветник паралелен на кметския проект за бюджет, което е недопустимо. От друга страна бюджетът е небалансиран", коментира зам.- кметът Николай Игнатов. Според него цифрите са в ущърб на местната общност.

"Средствата за издръжка на детските градини са намалени с 37% и вече са изчерпани, би трябвало да ги затворим на 1- ви септември. По приетия бюджет трябва да сме изключили уличното и площадно осветление на 1- ви август, защото сумата е намалена с 41%. Намалена е издръжката за общинска администрация с 40 000 лв., което означава, че от септември трябва всички да излезем в отпуск, за да не правим разходи", заяви за Дарик Игнатов. В същото време се увеличават със 74% средствата за издръжка на Общинския съвет и обществения посредник, като перото за заплати на председателя, зам.- председателя на съвета и посредника е увеличено с 144%.