/ netinfo
Кампания под надслов „Осиновяването - сбъднато семейство” се провежда в Килийното училище в Кюстендил. Целта на тази кампания е повишаване информираността на обществото относно осиновяването, ще бъде разгледано осиновяването като процес и емоции.

Община Кюстендил има 31 приемни семейства, търси още 12

В рамките на кампанията ще  бъде представена и книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря, ти, мамо. Пътят на осиновения от гнева до прошката”. „Темата тази година е „Осиновяването - сбъднато семейство”, една много щекотлива тема, недобре обсъждана в обществеността.Ние сме единствената структура, която работи с осиновители в община Кюстендил.

Целта ни е да дадем повече гласност, защото при нас темата осиновяване е все още табу, малко на тъмно ставата нещата.Докато ние искаме да застанем с открити лица и осиновени и осиновители, защото осиновяването е акт на любов, не е нещо срамно”, заяви Мая Мицова, управител на Център за обществена подкрепа „Света Петка” .

Следващата седмица в центъра за първи път ще бъдат обучавани американски семейства, които желаят да осиновят деца от България.