Три изложби може да се разгледат в художествена галерия "Владимир Димитров- Майстора"
Три изложби може да се разгледат в художествена галерия "Владимир Димитров- Майстора" / Дарик,архив
 
          На 13 декември 2019 г., 18.00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ се открива изложбата „Шест посоки“.
 
        За втори път приятелският кръг на художниците Бисер Лапев, Десислава Лапева, Евгени Серафимов, Иво Йорданов и Пирин Македонски събира „посоките“ на своето изкуство в обща художествена изложба. За да бъде бройката на посоките вярна, към тях се присъединява и бургаската художничка Пенка Илиева – Чория, свързана с групата отново с голямо приятелство, водещо началото си от общите им студентски години.

галерия
Дарик- Кюстендил


 
        Под формата на едно приятелско биенале авторите запознават кюстендилската публика със своите лични артистични експерименти от последните две години. Изложбата наистина представя шест напълно различни подхода както в пластичния език, така и в тематичния и жанровия избор. Всеки от авторите присъства в художествения живот на града със своя разпознаваем маниер, но изложбата „ШЕСТ ПОСОКИ“ е и лична артистична провокация за всеки един и повод за нови творчески решения и импровизации.
 
В края на една календарна година „Шест посоки“ е една артистична двугодишна равносметка за творчеството на художниците, родени през 70-те (и началото на 80-те) години. Изложба, която е резултат на едно приятелство и на едно и също отношение към изкуството.