изложба
изложба / netinfo
В Народно читалище “Димитър Каляшки - 1920”, с. Жиленци бе представена за втори път първата самостоятелна изложба от Мартин Златков – “Рисувано стъкло”.
По интересен начин художникът представи пред най-младата си любознателна публика своята изложба. Той разказа за техниката и процесът на изработка на стъклописите от самият проект до завършената творба. Силно впечатлени и развълнувани децата побързаха да зададат своите въпроси и търпеливо изчакаха отговорите на авторът.
След представянето срещата продължи с рисуване. Бате Марти (както децата го наричат), ги запозна с нова и интересна за тях техника за рисуване. Под ръководството на художникът децата сътвориха с акварелни бои и тънкописец много интересни и необичайни рисунки. Дори и най-свенливите и неопитни в рисуването деца успяха да сътворят картини и успяха да си тръгнат удовлетворени.
Освен като художник в този ден Мартин се изяви като човек даващ своя принос за националната инициатива “Седмица на гората”. Заедно с децата засадиха три броя липи пред сградата на читалището.
Като завършех на срещата беше поднесена поредната изненада от страна на художникът към най-малките – маса отрупана с лакомства.
Изложба “Рисувано стъкло” гостува в НЧ “Димитър Каляшки - 1920”, с. Жиленци от 10 до 28 Май. Всеки желаещ може да я посети от 8:00ч. до 16:00ч.