Хората търсят помощ за работа в приемните на депутатът Валентин Микев
Хората търсят помощ за работа в приемните на депутатът Валентин Микев / netinfo

30 са приемните на депутатът от ГЕРБ Валентин Микев в общините на областта от началото на мандата до края на 2009 г. За това време той се е срещнал с над 200 души.
Около 70% от хората, потърсили помощ, са се срещнали с него с молба за работа.
„Ситуацията с безработицата е много тежка не само в региона, но и в цялата страна. Старая се максимално да съдействам на хората, доколкото е във възможностите ми", коментира Микев. Той предвижда регулярни срещи с представители на функциониращите кюстендилски фирми, с цел осигуряване на работа на хора без препитание от региона.
Не малка част от гражданите поставят и въпроси, свързани с изплащането на лихвоточките. В Кюстендил над 50 човека очакват да получат левовата равностойност на лихвоточките си, в страната те около 60 000 души, за чиито компенсации по груби сметки са необходими към 280- 300 млн. лв. Депутатът се ангажира при първа възможност да проучи ситуацията по отношение на средствата в Националния компенсационен фонд, изплащащ сумите.

В приемните хората поставят и имотни казуси, свои проекти в различни направления, търсят съдействие за разрешаването на различни проблеми.