Гърци, кюстендилци и общо 50 екипажа по трасето Богослов- Студен кладенец
Гърци, кюстендилци и общо 50 екипажа по трасето Богослов- Студен кладенец / netinfo

Около 50 екипажа, от които 1 гръцки и поне 4 с кюстендилско участие ще се включат в 5 кръг от републиканския планински автомобилен шампионат. Той ще се проведе по трасето Богослов- Студен кладенец.

"Трасето е подготвено. Екипът, който работи по провеждането на състезанието също. Главна цел е осигуряване безопасност на публика и състезатели. Има млади и буйни пилоти, като се надявам при нас да няма излизане на автомобили от трасето и асфалта, както се случва на всяко от последните състезания", каза председателят на СБА- Кюстендил Валентин Микев.

Официалното откриване е в 12, 50 ч. на пл. "Велбъжд", като преди това е техническата конференция. Тренировките за място, които ще бъдат в 3 манша, ще започнат около 14, 45 ч. Между маншовете пилотен автомобил ще съпровожда по трасето автомобили на граждани тръгнали към Осоговската планина.

Стартът е в неделя в 10 часа. Публиката може да заеме местата си по трасето до 9, 30 ч. Награждаването на победителите ще стане след 13 ч. на центъра на село Богослов.

Микев анонсира, че следващата събота и неделя Кюстендил ще е домакин и на кръг от републиканското по Супер Мото.