Гръмотевична буря над кюстендилско
Гръмотевична буря над кюстендилско / Дарик Нюз,архив

Обилен дъжд вали повече от половин час над Кюстендил и региона. Той е придружен със светкавици и гръмотевици. Възможни са градушки.
Кюстендилска област е една от областите, за които е обявен жълт код за валежи, съобщиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
До края на седмицата времето ще се задържи лабилно. В събота срещу неделя от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и дневните температури, особено в Северозападна и Западна България, ще бъдат по-ниски - около 20-22 градуса. Ще духа северозападен вятър. Това показва средносрочната прогноза за времето.
Следващата седмица над Централна и Източна Европа ще се установи зона на високо атмосферно налягане. Времето ще се стабилизира, вероятността за валежи е по-малка. Температурите ще се повишават и ще стигнат нормалните си стойности за юни.
По-стабилният период ще продължи до четвъртък-петък следващата седмица, когато отново времето ще се лабилизира и от събота и неделя се очакват превалявания и нахлуване от северозапад на по-хладен въздух.