конференцията BizzIT Кюстендил
конференцията BizzIT Кюстендил / Влади Владимиров
Под мотото „Изкуство, технологии и предприемачество”  в Кюстендил се провежда за четвърта поредна година конференцията BizzIT Кюстендил. При голям интерес, в препълнената конферентна зала на хотел „Кюстендил”, учениците слушат лекция на тема: „ Дигитализиране на обучението по изкуства и изкуството в технологиите”.

конференцията BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

„Благодарим на община Кюстендил и кмета г- н Паунов за поканата да сме отново тук и  за доверието, което ни дават. Ние ще представим новите технологии, свързани с изкуство, предприемачество, с иновации в образованието. С цел учениците да получат повече информация и да са подготвени за своите бъдещи кариери. Професиите, които тези деца ще практикуват все още не са ясни и това, което ние можем да направим е да ги научим, да могат да боравят с новите технологии и информацията, за да са подготвени за неизвестното бъдеще”, каза Георги Прусийски един от съорганизаторите на 4- та поредна конференция.

конференцията BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

BizzIT Кюстендил.На откриването на конференцията бе и кметът на община Кюстендил Петър Паунов, ето как той обоснова смисъла от провеждането й:
„Нови хоризонти за младите таланти в областта на предприемачеството и изкуството. Нови врати се отварят пред младите ни хора. Целта е,  че тук, от Кюстендил те могат да покорят целия свят и могат да бъдат щастливи у дома. Това са хората, които водят света в Кюстендил и обратно, Кюстендил остава отворен и привлекателен за света”.

конференцията BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

„Обичате ли да рисувате? Ще ви разкажа малко повече за това, какво става, когато нарисуваме една картина и се опитваме да я раздвижим”, с тези думи откри лекцията си „Дигитализиране на обучението по изкуства и изкуството в технологиите” Павел Върбанов.

конференцията BizzIT Кюстендил
Влади Владимиров

BizzIT Кюстендил е организирана от фирма „Уебрика“ и Сдружение „Умни модели и приложения“, със съдействието на Община Кюстендил.  Конференцията продължава в хотел „Кюстендил”.

Какво споделиха част от учениците? Очаквайте регионалната програма на Дарик за Югозападна България в понеделник от 10-12 ч.
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил