Германея нанесе първо поражение на лидера, Велбъжд отново не успя да победи
Германея нанесе първо поражение на лидера, Велбъжд отново не успя да победи / Дарик- Кюстендил

Футболистите на "Велбъжд" направиха 2:2 с новака в Югозападната "В" група "Оборище"- Панагюрище. Така кюстендилският тим вече 7 кръга не може да стигне до победа, като има две спечелени точки, което му отрежда 12- то място в класирането, с 14 точки.
Кюстендилските футболисти пропуснаха да прекъснат неприятната серия, след като водеха с 2:0 в резултата. Домакините излязоха напред в резултата в 22- та минута, Бисер Методиев асистира на Мирослав Петров, който излъга отбраната на гостите и прехвърли вратаря за 1:0. Двамата повториха същата комбинация в 37- та минута, като този път Методиев бе изведен от Петров за 2:0.
Влезлият като резерва Янко Янков, който игра миналото първенство за "Велбъжд", намали на 2:1, в 62-та минута. Отборът на "Оборище" не се предаде и в 80- та минута стигна до равенството, след гол на Нино Симеонов.

"Германея"- Сапарева баня нанесе първо поражение на лидера в класирането на ЮЗ "В" група "Пирин"- Разлог. Възпитаниците на Борис Кръстев победиха с 1:0, като точен в 23- та минута бе Димитър Димитров.

"Това бе най- малкото, с което можехме да спечелим мача, но пропуски ни накараха да сме напрегнати до края на двубоя", заяви Борис Кръстев.

Дупнишкият "Марек" постигна нов успех, с 1:0 над "Левски"- Елин Пелин. Гол на Борислав Кралев. "Марек" е на второ място в групата.

"Миньор"- Бобов дол отстъпи с 3:0 при гостуването си на "Беласица"- Петрич.