Езикова гимназия
Езикова гимназия / netinfo
Анастасия Димитрова от 10 б клас и Мария Кирилова от 12 в клас се класират за назионалното оценяване на състезанието по творческо писане на английски език, организирано от Фондация „КОРПлюС”, чиито партньори са Министерството на образованието и науката, Британският съвет в България, Американският университет в България и Българо-американската комисия за образователен обмен”Фулбрайт”.
В училищния кръг на състезанието участват 173 училища и 4234 ученици.  От тях за националния кръг на състезанието по творческо писане са класирани 112 ученици, разпределени в 7 групи от 6 до 12 клас. Във всяка възрастова група са одоберни по 16 писмени работи. Анастасия Димитрова и Мария Кирилова ще се състезават в своята възрастова група на националния кръ, който ще се проведе на 26 януари 2019 година.
 Четири  журита усърдно подбират най-добрите работи във всяка възрастова група. За всички членове на журитата е истинско удоволствие да четат работите на участващите ученици и са впечатлени от интересните истории, разказани в тях. Конкуренцията е много сериозна и решенията се взети трудно след задълбочени дискусии относно качествата на работите.