Двама мъже пострадаха при срутване на земна маса на тунел 1 на  строящата се АМ Струма
Двама мъже пострадаха при срутване на земна маса на тунел 1 на строящата се АМ Струма / netinfo

Двама работници са пострадали при срутване на земна маса, при строителството на АМ "Струма" край Дупница. Инцидентът е станал малко преди 08, 30 ч. тази сутрин при тунел 1, в района на "Бинека", каза за Дарик директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински, като на място вече са инспектори, които правят проверка.
Единият пострадал работник е на 33 години, а другият на 41 г., съобщиха от ОД МВР- Кюстендил. По първоначални данни, няма опасност за живота им.
Работникът на 41 г., който е от община Кюстендил е закаран по негово желание в кюстендилската болница от Спешен център.

Пациентът е в стабилно състояние, има пукнат прешлен и няколко малки рани, които са обработени, каза за Дарик началникът на отделението по ортопедия и травматология д- р Иван Пипонов.

Другият пострадал е от друга област, по информация на Дарик- от община Панагюрище. На него му се оказва помощ в дупнишката болница. Д- р Крум Бонев каза пред Дарик, че пациентът е бил със счупен глезен, обработен е и по негово желание е напуснал лечебното заведение.
На АМ "Струма", в района на Дупница вали сняг, като валежите не са спирали от 06, 00 ч. Магистралата се почиства постоянно. Няма ограничения в движението или аварирали автомобили, информира директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова.