Кюстендил
Кюстендил
Деца и родители се включиха днес в образователна игра „Отключи историята на твоя град”. Тя се организира от РИМ- Кюстендил, по повод Европейската нощ на музеите и включва разходка из забележителностите на Кюстендил в търсене на отговори от поставени загадки. Образователната игра ОТКЛЮЧИ ИСТОРИЯТА НА ТВОЯ ГРАД се прави за девета поредна година-Участниците трябва да преминат през 7 исторически обекта, като във всеки от тях получават талон от играта, с помощта на който разгадават, кой е следващият обект.

Сред тях са къщата- музей Димитър Пешев, джамията „Ахмед Бей“, Средновековната черква „Св. Георги“, Римските терми и др. Играта ОТКЛЮЧИ ИСТОРИЯТА НА ТВОЯ ГРАД за първи път предлага разходката да се осъществи и с помощта на мобилно приложение.

Кюстендил

“Играта е образователна, в нея могат да участват както деца, така и възрастни. Включва разходка из забележителностите на Кюстендил, като целта е разглеждането на забележителностите по забавен начин. Задаваме различни загадки и въпроси, които участниците трябва да разкрият при посещението на съответния обект“, заяви Мирослава Таскова експерт РИМ- Кюстендил.
След като преминат всички обекти, участниците получават последният талон, на който има „ключа“ за участие в томбола с награди, която ще се тегли в 19 часа.